Wat bespaar je met een warmtepompboiler?

Met een warmtepompboiler spaar je jaar na jaar geld op je energiefactuur en CO2 uit. Bovendien krijg je voor een warmtepompboiler ook premies. En heb je zonnepanelen, dan kan je een warmtepompboiler inzetten om je zelfopgewekte zonnestroom optimaal te benutten. Een warmtepompboiler betekent dus tot 4 x winst…

1. Tot € 940 euro besparing per jaar

Tot € 1.235 euro besparing per jaar

Aangezien een warmtepompboiler tot 75% minder energie verbruikt dan een klassieke elektrische boiler, kan je met een warmtepompboiler je sanitair warm water maar liefst drie keer goedkoper verwarmen. Zo bespaar je, afhankelijk van je gezinsgrootte en verbruikspatroon, tot ca. € 940 per jaar.

2. 50% minder CO2 -uitstoot

50% minder CO2 -uitstoot

Een warmtepompboiler stoot de helft minder CO2 uit dan een boiler gekoppeld aan een gas of stookolieketel, en is dus een heel pak milieuvriendelijker. Ook vergeleken met een klassieke elektrische boiler is een warmtepompboiler dankzij zijn hoge rendement tot 75% een veel ecologischere keuze. Je ontdekt er alles over in het complete warmtepompboiler-e-book.

3. Profiteer van de energiepremies

Profiteer van de energiepremies

Warmtepompboilers besparen niet alleen op de energierekening. In tegenstelling tot klassieke boilers op gas, stookolie of elektriciteit, komen ze in de drie gewesten in aanmerking voor een energiepremie. Ontdek hier op welke premies je recht hebt als je je huidig toestel voor de verwarming van sanitair water door een warmtepompboiler vervangt.

4. Optimaal gebruik van zonnestroom

Optimaal gebruik van zonnestroom

Heb je fotovoltaïsche zonnepanelen? Dan zijn warmtepompboilers extra interessant. Want warmtepompboilers die smart grid ready zijn, kunnen gekoppeld worden aan de elektriciteitsproductie van je zonnepanelen en functioneren als thermische batterij voor je zonnestroom. Hoe dat werkt ontdek je op www.VanZonneStroomNaarZonneWarmte.be, die specifiek voor eigenaars van zonnepanelen ontwikkeld werd.

Bereken hoeveel geld en CO2 jij precies bespaart, op welke premies je recht hebt en wat je stijging van zelfconsumptie van zonnestroom is wanneer je zonnepanelen hebt

Tip! Wie voor een warmtepompboiler kiest, kan ook een beroep doen op de cashbackactie die Atlantic, marktleider in warmtepompboilers, voert. Zo geniet je – naast de premies - van een extra korting waardoor de meerinvestering t.o.v een klassieke boiler nog minder wordt. Ontdek de huidige cashbackactie op warmtepompboilers hier.