Hoeveel kost een warmtepompboiler?

De prijs van een warmtepompboiler hangt natuurlijk af van het type en de capaciteit (aantal liters in het boilervat) van je boiler maar voor een gemiddeld huishouden bedraagt de prijs ± 2.550 euro voor het toestel (publieksprijs, excl. btw en excl. installatie)


Installatiekosten zijn sterk afhankelijk van de situatie. Meestal vervangt een warmtepompboiler een elektrische boiler of een boiler op aardgas of mazout waardoor de kosten om die te verwijderen ook in rekening moeten gebracht worden. Maar voor het weghalen van de bestaande boiler, het plaatsen van de warmtepompboiler en de extra kosten voor accessoires zoals aansluitbuizen, veiligheidsventiel, enz., is een realistische schatting van de kosten ongeveer 800 euro kosten all in voor een standaardplaatsing (excl. btw).


Btw op het toestel en de plaatsing was en is nog steeds 6% voor renovatie. Op 15 juni 2022 besliste de federale regering om ook voor nieuwbouw (woningen van minder dan 10 jaar oud) het btw-tarief voor warmtepompboilers te verlagen van 21% naar 6%. Deze laatste btw-verlaging geldt voor alle installaties sinds 1 april 2022 tot en met 31 december 2023.


Zonder btw gaat het om een geschatte investering van ongeveer 3.350 euro, maar:

Wil je meer info of een vrijblijvend prijsvoorstel? Contacteer ons via dit formulier