Bijna de helft van het water dat we verbruiken wordt verwarmd voor sanitaire toepassingen zoals douche, baden en wassen, om te kuisen of om af te wassen. De verwarming van dat water beslaat gemiddeld 15% van je energiefactuur. Je kiest dan ook best een toestel dat voor optimaal warmwatercomfort zorgt maar met een zo laag mogelijk energieverbruik.
Warmtepompboilers (ook wel thermodynamische boilers genoemd) als systeem voor de aanmaak voor warm water voor de keuken of de badkamer winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. De redenen hiervoor zijn niet ver te zoeken.
Een warmtepompboiler verbruikt tot 75% minder energie dan een klassieke elektrische boiler. Je kan je sanitair warm water dus maar liefst vier keer goedkoper verwarmen. Je spaart dus jaar na jaar niet enkel CO2 maar ook geld uit. Ontdek via onze besparingscalculator hoeveel jij met een warmtepompboiler bespaart.
Met een warmtepompboilers bespaar je niet alleen op de energierekening maar in de drie gewesten kom je ook in aanmerking voor premies wat met klassieke boilers niet het geval is. Dat verlaagt de financiële drempel om over te schakelen op een warmtepompboiler nog meer. En dankzij de cashbackacties van Atlantic, wordt de overschakeling op een Atlantic-warmtepompboiler zelfs nog extra voordeliger.
Een warmtepompboiler is de meest laagdrempelige manier om een toestel dat werkt op basis van hernieuwbare energie in huis te halen. De investering is veel lager andere installaties op basis van hernieuwbare energie zoals bijvoorbeeld zonneboilers waarbij naast de boiler ook nog zonnecollectoren nodig zijn.
Iedereen is het erover eens: verwarmen met een warmtepomp is de verwarming van de toekomst. Het plaatsen van een warmtepomp als hoofdverwarming is voor veel gezinnen echter nog geen optie, omdat de woning niet voldoende geïsoleerd is, of niet is uitgerust met een afgiftessyteem op lage temperatuur zoals vloerverwarming. Maar voor de verwarming van je sanitair water, moet je woning niet aan die voorwaarden voldoen.
Een warmtepompboiler stoot de helft minder CO2 uit dan een boiler gekoppeld aan een gas- of stookolieketel, en is dus een heel pak milieuvriendelijker. Ook vergeleken met de klassieke elektrische boiler is een warmtepompboiler dankzij zijn hoger rendement en lager verbruik tot 75% een veel ecologischere keuze.
Een warmtepompboiler heeft het voordeel hij ook bij bewolkte dagen zijn rendement behoudt, wat met systemen op zonnecollectoren niet het geval is. Indien nodig, kan een warmtepompboiler ook overschakelen op bijverwarming via de verwarmingsinstallatie als het toestel daaraan gekoppeld is, of wordt er beroep gedaan op de elektrische weerstand waarvan de warmtepompboiler standaard is voorzien. Zo ben je altijd zeker van warm water, wanneer en zo veel je maar wil.
Alles weten over warmtepompboilers? Vraag ons gratis e-book aan