Hoe snel is je warmtepompboiler terugverdiend?

Een warmtepompboiler is dankzij zijn uitstekend rendement een interessante keuze. Wie investeert in de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler voor sanitair warm water, kan bovendien een premie krijgen. Hierdoor en dankzij de jaarlijkse besparing verdien je de meerprijs van een warmtepompboiler dus snel terug. Ten opzichte van een klassieke elektrische boiler verdien je de meerprijs zelfs in minder dan 1 jaar terug. En dankzij de cashbackacties die Atlantic regelmatig op zijn warmtepompboilers voert nog sneller…  

Rekenvoorbeeld terugverdientijd

Een kwalitatieve elektrische boiler met een capaciteit van 200 l kost in aankoop ± € 1.400 (excl. btw) en de installatiekost ervan bedraagt ± € 350 (excl. btw). Een warmtepompboiler met een capaciteit van 200 l kost in aankoop ± € 2.700 (excl. btw) en de installatiekost ervan bedraagt ± € 800 (excl. btw). 

Het verschil in investering bedraagt dus ± € 1.750 (excl. btw). Deze meerprijs verdien je snel terug. Want niet alleen bespaar je voortaan vanaf het eerste jaar ca € 1.050/jaar op je energiefactuur, je geniet ook nog eens van premies in de 3 gewesten, waardoor je de meerprijs in investering in het Brussels gewest bijna meteen terugverdient en in het Vlaams en Waals Gewest in minder dan 1 jaar.

* De premiebedragen in het Brussels en het Waals Gewest zijn afhankelijk van het gezinsinkomen. De vermelde premiebedragen zijn de minimale premiebedragen/ gelden voor de hoogste inkomenscategorieën.

** Deze vergelijking is indicatief en afhankelijk van de verbruiker. Hier vergeleken we de elektrische boiler Zeneo – een kwalitatieve elektrische boiler met de hoogste bescherming tegen corrosie - van 200 l met een rendement van 95% en een warmtepompboiler met inhoud van 200 l en een maximale besparing van 75%, gingen we uit van een gezin van 4 personen, een gemiddeld verbruik van sanitair warm water van 50 l per persoon per dag dat opgewarmd dient te worden van 10 tot 50°C en berekenden we de elektriciteitsprijs aan € 0,39/kWh.

Vergeet je cashback na aankoop niet!

Met een warmtepompboiler bespaar je niet alleen jaar na jaar op je energiefactuur, al van bij de aankoop heb je recht op premies die de investering lichter maken.

En wat meer is…  Atlantic, markleider in warmtepompboilers, voert zeer regelmatig cashbackacties op zijn toestellen. Zo kan de overschakeling op een warmtepompboiler nog voordeliger worden.

Ontdek de huidige cashbackactie hier