Hoe snel is je warmtepompboiler terugverdiend?

Een warmtepompboiler is dankzij zijn uitstekend rendement een interessante keuze. Wie investeert in de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler voor sanitair warm water, kan bovendien een premie krijgen. Hierdoor en dankzij de jaarlijkse besparing verdien je de meerprijs van een warmtepompboiler dus snel terug. Ten opzichte van een klassieke elektrische boiler verdien je de meerprijs zelfs in minder dan 1 jaar terug. En dankzij de cashbackacties die Atlantic regelmatig op zijn warmtepompboilers voert nog sneller…  

Rekenvoorbeeld terugverdientijd

Een kwalitatieve elektrische boiler met een capaciteit van 200 l kost in aankoop ± € 1.400 (excl. btw) en de installatiekost ervan bedraagt ± € 350 (excl. btw). Een warmtepompboiler met een capaciteit van 200 l kost in aankoop ± € 2.700 (excl. btw) en de installatiekost ervan bedraagt ± € 800 (excl. btw). 

Het verschil in investering bedraagt dus ± € 1.750 (excl. btw). Deze meerprijs verdien je snel terug. Want niet alleen bespaar je voortaan vanaf het eerste jaar ca € 940/jaar op je energiefactuur, je geniet ook nog eens van premies in de 3 gewesten, waardoor je de meerprijs in investering in het Brussels gewest bijna meteen terugverdient en in het Vlaams en Waals Gewest in minder dan 1 jaar.

Vergeet je cashback na aankoop niet!

Met een warmtepompboiler bespaar je niet alleen jaar na jaar op je energiefactuur, al van bij de aankoop heb je recht op premies die de investering lichter maken.

En wat meer is…  Atlantic, markleider in warmtepompboilers, voert zeer regelmatig cashbackacties op zijn toestellen. Zo kan de overschakeling op een warmtepompboiler nog voordeliger worden.

Ontdek de huidige cashbackactie hier